Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Τάκας Πανταζής M.Sc. Med Sci στο νέο του γραφείο στην Κομοτηνή προσφέρει τις πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Τάκας Πανταζής M.Sc. Med Sci στο νέο του γραφείο στην Κομοτηνή προσφέρει τις πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Υγρό πόσιμο κολλαγόνο – Η αλήθεια

Υγρό πόσιμο κολλαγόνο – Η αλήθεια

Της Τριάδας Τσαπράζη M.Sc. (Med. Sci),
Πτυχιούχος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που αποτελεί βασικό συστατικό του συνδετικού ιστού του σώματός μας. Ο συνδετικός ιστός συνδέει τα κύτταρα μεταξύ τους, τις ίνες των ιστών και τα όργανα του σώματος όπως το τσιμέντο «κολλάει» τα τούβλα για να σταθεροποιηθούν.

Κολλαγόνο ως συμπλήρωμα διατροφής

Είναι ένα από τα ιδιαιτέρως ευρηματικά προϊόντα που δεν είναι φάρμακα αλλά πωλούνται στα φαρμακεία και οι ισχυρισμοί για τη δράση του είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακοί:

  • Βελτιώνει την επιδερμίδα
  • Βελτιώνει την εμφάνιση των νυχιών και των μαλλιών
  • Βοηθά στις αρθρώσεις
  • Καταπολεμά την κυτταρίτιδα

Επιπλέον, σίγουρα θα έχετε δει τηλεπαρουσιαστές σε διάφορες εκπομπές και όχι μόνο τηλεπώλησης να προωθούν το προϊόν αποκρύπτοντας μια βασική λεπτομέρεια. Τα οφέλη που παρουσιάζουν και λανσάρουν αφορούν το κολλαγόνο που ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ στο σώμα μας. Είναι διαφορετικό το κολλαγόνο που είναι το δομικό συστατικό του οργανισμού μας και διαφορετικό το πόσιμο που λαμβάνεται ως συμπλήρωμα.

Είπαμε ότι το κολλαγόνο είναι πρωτεΐνη. Μια πρωτεΐνη αποτελείται από αμινοξέα. Άρα όταν λαμβάνεται από το στόμα, μεταβολίζεται στα επιμέρους συστατικά του και δεν πάει να κολλήσει στις αρθρώσεις μας που πονάνε ή στις τρίχες μας που σπάνε. Με λίγα λόγια, το ΧΩΝΕΥΟΥΜΕ κανονικότατα όπως όλες τις άλλες τροφές. Αυτό σημαίνει ότι αυτό που μας πουλάνε σε συσκευασίες του μισού λίτρου για 50 ευρώ είναι απλά μια πηγή πρωτεϊνών! Και γιατί να μη φάτε αυγά, ψάρι, κοτόπουλο που θα σας βγει και πιο οικονομικό;

Το αστείο είναι ότι υπάρχουν έρευνες που έδειξαν θετικά αποτελέσματα όσον αφορά τη λήψη του κολλαγόνου αλλά μόνο ως αμερόληπτα δε μπορούμε να τα δεχτούμε καθώς οι έρευνες αυτές χρηματοδοτήθηκαν από εταιρεία που παράγει κολλαγόνο.

Κάπου εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι στο εμπόριο κυκλοφορούν και σκευάσματα που εκτός από κολλαγόνο περιέχουν και άλλα συστατικά τα οποία όντως ανά περιπτώσεις μπορεί να είναι ευεργετικά. Μην ξεχνάτε όμως πως εκείνα τα συστατικά μπορείτε να τα βρείτε και μεμονωμένα και πιθανότατα σε οικονομικότερες συσκευασίες.

Τέλος οι ισχυρισμοί για τα οφέλη τέτοιου είδους προϊόντων είναι δύσκολο να μετρηθούν αντικειμενικά αλλά ακόμα και όταν κάτι τέτοιο είναι εφικτό, σπάνια ο καταναλωτής θα ενδιαφερθεί για το αν υπάρχουν αποδείξεις. Είναι πιο εύκολο να αγοράσει κανείς ένα «μαγικό φίλτρο» και να πιστεύει ότι θα τον βοηθήσει παρά να κάνει έρευνα. Έπειτα η υποκειμενικότητα του όλου θέματος εξαρτάται από την ψυχολογία και τη διάθεση του καθενός. Αν κάποιος πιστεύει σθεναρά ότι έχει βρει το γιατρικό του;

 

Πηγή: http://theamagazine.gr/

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *