- 1 κιλό γλυκοπατάτες
- 1 – 2 καρότα
- 1 ½ – 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 κύβο λαχανικών
- 3 – 4κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά (κατά βούληση)
- 1κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό (ή κρέμα γάλακτος) για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζετε τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομμάτια και τον κύβο σε κατσαρόλα με 1 ½ λίτρο νερό και αφήστε να πάρουν βράση.
- Ρίχνετε λίγο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και μαγειρεύετε για 30 – 35 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν (τα βλέπετε).
- Αφού έχουν βράσει καλά, ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα κατεβάζετε από τη φωτιά και με το ειδικό ραβδό-μπλέντερ πολτοποιείτε.
- Σερβίρετε με το γιαούρτι (ή κρέμα).