Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Τάκας Πανταζής M.Sc. Med Sci στο νέο του γραφείο στην Κομοτηνή προσφέρει τις πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Τάκας Πανταζής M.Sc. Med Sci στο νέο του γραφείο στην Κομοτηνή προσφέρει τις πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Το χρώμα του κρόκου του αβγού

Το αβγό θεωρείται ο βασιλιάς της διατροφής. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, εύκολο στην προετοιμασία του και με ποικιλία συνταγών. Το διαφορετικό χρώμα του κρόκου του αβγού, τί πληροφορίες μας δίνει;

Η διατροφή της κότας είναι εκείνη που επηρεάζει το χρώμα του κρόκου του αβγού. Όσο πιο πλούσια είναι σε καροτενοειδή (το συστατικό φρούτων και λαχανικών, που τους δίνει το κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα), τόσο πιο έντονα χρωματισμένος είναι ο κρόκους του αβγού.

Για παράδειγμα κότες που σιτίζονται αποκλειστικά και μόνο με καλαμπόκι, κάνουν αβγά με ΚΙΤΡΙΝΟ κρόκο. Η ποικιλία στη διατροφή της κότας, χρωματίζει τον κρόκο του αβγού. Πρέπει να θυμόμαστε, πως η κότα είναι ΠΑΜΦΑΓΟ. Αυτό σημαίνει πως για να είναι πλήρης η διατροφή της, θα πρέπει να σιτίζεται τόσο με φυτικής όσο και με ζωικής προέλευσης τροφή. Τα μικρά έντομα που βλέπουμε να κυνηγάνε στην αυλή του χωριού είναι εκείνα που δίνουν την ποικιλία στη διατροφή της κότας, την ποικιλότητα στο χρώμα του κρόκου, καθώς και την πιο έντονη γεύση.

Το χρώμα του κρόκου του αβγού δεν δίνει καμία πληροφορία για το πόσο φρέσκο είναι το αβγό.

 

Πηγή: http://www.nutrischool.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *