Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Τάκας Πανταζής M.Sc. Med Sci στο νέο του γραφείο στην Κομοτηνή προσφέρει τις πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Τάκας Πανταζής M.Sc. Med Sci στο νέο του γραφείο στην Κομοτηνή προσφέρει τις πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Διατροφή μετά την εορταστική περίοδο

Διατροφή μετά την εορταστική περίοδο

Οι γιορτές τελείωσαν και το ερώτημα που απασχολεί πολλούς από εμάς είναι πως θα χαθούν τα κιλά που αποκτήσαμε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Δεν είναι κάτι που θα πρέπει να φέρει τον πανικό αρκεί να ακολουθήσουμε τα εξής βήματα:

  1. Επαναπροσδιορισμός του στόχου  και των κινήτρων για ένα υγιές σωματικό βάρος. Η θέσπιση ρεαλιστικών στόχων με την βοήθεια σωστών κινήτρων είναι το “α και το ω” στην απώλεια βάρους.
  2. Επανένταξη σε σωστές διατροφικές επιλογές όπως κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, γαλακτοκομικών προϊόντων μειωμένων λιπαρών, προϊόντα ολικής άλεσης, άπαχα μέρη κρέατος και αποφυγή κορεσμένων λιπαρών (τυποποιημένα προϊόντα, κ.ά)
  3. Αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ. Στις μέρες των εορτών  είναι σίγουρο πως καταναλώθηκαν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ με αποτέλεσμα την αύξηση σωματικού λίπους.
  4. Επαρκής κατανάλωση υγρών όπως νερό, τσάι και  φρέσκοι χυμοί φρούτων
  5. Μικρά και συχνά γεύματα που θα βοηθήσουν την αποφυγή τσιμπολογήματος καθώς και την διατήρηση των  επιπέδων  σακχάρου στον οργανισμό.
  6. Προσοχή στην κατανάλωση ελαιόλαδου ( 1-2 κ.τ.σ /σαλάτα , 1-2 κ.τ.σ /μερίδα φαγητού) και αλατιού
  7. Αποφυγή ειδών φούρνου και περιπτέρου ( π.χ σφολιατοειδή , πατατάκια , κ.ά)
  8. Έναρξη της φυσικής δραστηριότητας που είχαμε πριν την περίοδο των εορτών ή καινούργιας με σκοπό την μείωση του σωματικού λίπους καθώς και  την τόνωση της ψυχικής κατάστασης.

Καλή Χρονιά !!!

Πηγή: https://nutritheories.gr/uncategorized/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CE%B4%CE%BF

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *