Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Τάκας Πανταζής M.Sc. Med Sci στο νέο του γραφείο στην Κομοτηνή προσφέρει τις πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Τάκας Πανταζής M.Sc. Med Sci στο νέο του γραφείο στην Κομοτηνή προσφέρει τις πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Πανταζής (Άκης) Δ. Τάκας

Ο Τάκας Πανταζής γεννήθηκε στην Μυτιλήνη το 1985. Είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος,  Διατροφής και Διαιτολογίας Κρήτης (2009). Εκπόνησε την πτυχιακή του εργασία με θέμα «Μεταβολισμός του σιδήρου σε αθλητές και αθλούμενους – Μελέτη φόρτισης σιδήρου και συσχέτισή της με διατροφικές συνήθειες και συμπεριφορές επαγγελματιών ποδοσφαιριστών».

Tο 2009 συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο κατακτώντας το 2010 τον τίτλο MSc med (Master in Science in Medical Science) Human Nutrition with specialisation in Sports and Exercise Science με τίτλο πτυχιακής εργασίας «Pilot study evaluating how the addition of α-lipoic acid to creatine, glycerol, glucose influences hyperhydration and cycling performance in heat» στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, Σκωτία.

Από το 2010 έχει λάβει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης με αντικείμενο μελέτης:

1) Γλυκερόλη, πρέπει να είναι ή όχι στην απαγορευμένη λίστα της W.A.D.A(WorldAntiDopingAgency);

2) Ανάλογα καφεΐνης, ποια είναι επικύνδινα; Πρέπει να μπούν στην απαγορευμένη λίστα τηςW.A.D.A;

3) Αλλαγές μεταβολιτών κατά την πρόσληψη ερυθροποιητίνης, μελέτη χρηματοδοτημένη απο τηνW.A.D.A.

4) Συγκριτική μελέτη και ανάλυση διατροφής των εφηβικών ομάδων της Σκωτίας σε συσχέτιση με τις ομάδες της UEFA.

Απο το 2009 είναι μέλος του γνωστού American College of Sports Medicine (ACSM), του British Association of Sports and Exercise Science (BASES) και του Nutrition Society (NS)

Έχει δημοσιευμένες έρευνες σε συνεδρια και περιοδικά παγκοσμίως.

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων Διατροφής – Διαιτολογίας, αθλητισμού, εργοφυσιολογίας, βιοχημείας και αθλητιατρικής.

Απο τον Οκτώβριο του 2013 βρίσκεται μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη όπου είναι συν-ιδρυτής του Επιστημονικού Κέντρου Σύγχρονης Διαιτολογικής και Διατροφικής Υποστήριξης που βρίσκεται στην οδό 14ης  Μαΐου 4, 2ος  Όροφος, Αλεξανδρούπολη, 68100.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 697 17 44 662

Το 2018 ιδρύει το δεύτερο γραφείο του Επιστημονικού Κέντρου Σύγχρονης Διαιτολογικής και Διατροφικής Υποστήριξης που βρίσκεται στην Κομοτηνή στην Πλατεία Ειρήνης 66, 2ος Όροφος,

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 253530 9005

E-mail: akistakas@gmail.com